Hem

Shopping

Den som älskar shopping har något att se fram emot i Alanya. Här finns det affärer och marknader där det mesta går att hitta. Den shoppingsugne bör med andra ord packa väskan lätt eller köpa en ny på plats.

Något du bör tänka på vid shopping i staden är att det är prutning som gäller på nästan allt. Har varorna inte en prislapp, så ska du pruta. Helst ända ner till halva priset, för att göra en god affär. Detta varierar dock från vara till vara. Regeln säger att om försäljaren fortfarande är glad när du betalat dina inhandlade varor kan du fundera på om du kanske skulle försökt sänka priset lite till.

De bästa priserna hittar du på varor producerade i landet. Vill du däremot ha importerade varor är det ungefär samma pris som i Skandinavien. Eftersom många stora klädesmärken har licensierat ut sin produktion till Turkiet, går det att hitta bra kvalitet till bra priser. Märken som till exempel Replay, Hugo Boss, Diesel och Lacoste är några som produceras i landet. Här finns självklart även plagiat av alla dess slag, vilket inte alltid behöver betyda dålig kvalitet.

Det finns mer att spendera pengar på än kläder i denna shoppingvänliga stad. Här finns de traditionella handknutna mattorna, som var och en är unik och har sinnrika, betydelsefulla symboler. Vill du ha en kvalitetsmatta är det dock bra att kontrollera knuttäthet, garnkvalitet, ursprung och i de fall det går även vad mattan har för ålder.

Alanya är en guldklimp vad det gäller smycken. Här säljs mycket guld och många av de små butikerna har till och med egna guldsmeder. Du bör dock tänka på att guldsmycken här oftast är av 14 karats guld jämfört med 18 karat som i Sverige.


Marknader i Alanya

Från soluppgång till solnedgång håller de många marknaderna öppet i Alanya. Här finns det stora chanser att göra rejäla fynd och njuta av all...