Hem » Nöjen » Spa i Alanya

Spa i Alanya

Det finns många hotell i Alanya som har egna spa att erbjuda sina gäster. Flera av dem har ett bra utbud av olika behandlingar att välja på som gör vistelsen ännu härligare. Kanske vill du inleda dagen med en härlig ansiktsmask, chokladmassage, spa-bad eller varför inte en välgörande inpackning. En del hotell har även sitt egna hamam, ett turkiskt bad som innefattar ånga, scrub, massage och inoljning. En behandling på ett hamam får bort gamla hudceller och förbereder huden för en jämn och fin solbränna.

Charterföretagen föreslår att resenärerna bokar sina spa-behandlingar redan på hemmaplan så att de vet att de får just de behandlingar de önskar. Vill du ha ansiktsmassage, ben och fotmassage eller så kallad hot stone massage så kan det vara skönt att just detta väntar från första dag.

Den gamla spa-traditionen i Turkiet uppkom för länge sedan. Området har viktiga geotermiska resurser i och med sina naturliga vulkaniska bergsstrukturer och har därför bra resurser för hälsobringande behandlingar. Här har de utnyttjat sina naturtillgångar som bland annat sina varma källor och mineralrika bad som har temperaturer från 20-110 grader. Mineralerna som förekommer är bland annat kalcium, natrium, fluor och magnesium som länge ansetts göra gott för människor och deras hud. De ska även ha en positiv inverkan mot reumatism, matsmältningsproblem och andra sjukdomar som bland annat lever- och njursjukdomar.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.