Hem » Nöjen » Dykning

Dykning

Dykning är en av de aktiviteter som rekommenderas mest. Vare sig du är oerfaren och aldrig har testat att dyka förut eller om du är mer erfaren, blir det garanterat en upplevelse du sent lär glömma. De duktiga instruktörerna som finns att tillgå är ofta flerspråkiga, vilket tillsammans med modern utrustning gör att dyken känns säkra.

De flesta dyk brukar äga rum vid Alanyas klippa som är hem för de många olika växter och fiskar som lever i Medelhavet, vilket har gjort Alanya till ett populärt dykställe. Runt kusten finns även undervattensgrottor och hålor där man kan ta sig in. För de som så önskar så finns det även möjlighet att göra djuphavsdyk ute i Medelhavet. Det finns även chans att få dyka bland delfiner med särskilda grupper som har specialiserat sig på just detta. De vanligaste dykställena runt Alanya är även perfekta för nattdyk, vilket är en väldigt speciell upplevelse. Fördelen med att dyka vid Alanyas kust är att det går lika bra att göra det hela året om.

Det finns flera olika dykfirmor i Alanya med olika utbud och du hittar allt från snorkling till endagsturer med 2-6 dyk till PADIkurser på 4 dagar där du blir licensierad dykare. För en dagstur med två dyk kan priset ligga runt 50€ och fyra dyk för 100€, medans en fyradagarskurs kostar runt 275€.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.