Hem » Nöjen » Båttur på Medelhavet

Båttur på Medelhavet

Nere i Alanyas hamn finns det många båtar som vill ta besökare ut på en tur på Medelhavet. En varm dag kan detta vara ett perfekt alternativ till stranden. Här kan du till glida runt på det turkosa vattnet och bara njuta. En del tar dig längs kusten och visar sevärdheter som ”paradisgrottan” och ”piratgrottan”. Turer visar också gärna ”kärleksgrottan” där det sägs att Drottning Kleopatra och hennes Marcus Antonius tillbringade en hel del tid. På de flesta ställen ges den badsugne även chans att ta ett dopp eller två i det härligt blå och kristallklara vattnet. Det finns även delfiner i området som inte alltför sällan visar sig.

Det sägs dock att solen tar tre gånger så mycket på vattnet som den gör på stranden, så glöm inte solkrämen och att smörja flera gånger under turens gång. Vare sig man slappar på däck med en god bok eller är den som badar vid varje givet tillfälle är man vid saltvattnet och alla de reflektioner det medför. Turen brukar med andra ord ge en härlig solbränna.

Flera arrangörer anordnar heldagsturer där lunch och frukt ingår under dagen. En sådan tur kan kosta ungefär 300kr per person, men går även att hitta billigare. Åker man med charter till orten brukar de anordna egna turer, vilket kan vara ett säkert kort. Ordnar besökaren det själv så kan han eller hon få det till ett bättre pris. Kvalitén på turen brukar vara ungefär den samma.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.