Hem » Mat & Dryck » Restaurangtips

Restaurangtips

Det finns många olika sorters restauranger i Alanya. Allt från de vanligt förekommande kebabställena där du kan få en lätt lunch med dryck för under 10 YTL till de finare restaurangerna med lite högre klass.

I marinan finns flera trevliga matställen. På restaurang Marina serverar duktiga kypare dig god mat till utsikten över färggranna fiskebåtar. De har ett brett sortiment av meze som är värt att prova. Red Tower bryggeri ligger också med utsikt över hamnen. De erbjuder rätter från det turkiska köket och serverar bland annat lokalproducerat öl som pilsner, martzen, helles och weizen. Upp för trapporna ligger Sky Lounge Bar och kvällen kan smidigt fortsätta där efter solens nedgång.

Önskar du ett hemtrevligt ställe med hemlagade rätter och familjär stämning ska du ta dig till Mini Mutfak. Här serverar den gästvänliga personalen nya rätter varje dag och möjligheten finns att provsmaka innan du beställer.

I trädgården till Alanyas första hotell ligger Ottoman´s House. De är specialiserade på fisk, men det sägs att man ska undvika tonfisken då den kan vara för hårt grillad. Välj istället bland deras utsökta meze och därefter en inte så tung huvudrätt. Deras vinlista är lång och innehåller turkiska viner.

Vill du ha kötträtter kan du ta sig till Josef´s Place där du kan njuta av både mat och den goda servicen som erbjuds. I detta kök kan inte ens kocken recepten på såsen, utan det är ägaren som förbereder och tillagar denna specialitet som går i arv från far till son. Ringer du och beställer bord kan de ordna transport från hotellet.

Don Corleone är som namnet avslöjar en italiensk restaurang. Den är belägen innanför marinan bland shoppinggatorna och erbjuder utsökta pizzor och pastarätter.