Hem » Fakta » Stadsdelar

Stadsdelar

I Alanya centrum är tempot högt och det finns mycket att utforska och uppleva. Är man ute efter att pruta på skor, kläder, smycken och souvenirer är Bazarområdet stället dit man bör ta sig. Är fredagen inte uppbokad är även grönsaksmarknaden värd ett besök. Här går det att hitta kryddor, ost, tropisk frukt och grönsaker till riktigt bra priser. Nere i Alanyas hamn finns det många trevliga restauranger att välja på för den som vill avnjuta en härlig lunch eller middag.

En bit öster om Alanya centrum ligger Oba med sin harmoniska miljö. Stadsdelen har breda trottoarer och små mysiga torgplatser bland de grönområden som är karakteristiska för trakten. I Oba ligger även Cikcilli där det äkta turkiska vardagslivet genomsyrar området och apelsinodlingarna inte är långt borta.

Även Tosmur är beläget öster om Alanya centrum. Här är lugnet närvarande och lantlivet en del av vardagen. Floden Dim som länge varit en oas under sommarens heta dagar tillåter en stunds avkoppling och svalkning i en vattentemperatur som håller sig runt 15 grader.

Alanyas västra del är av det nyare slaget. Här är avståndet kort till Kleopatrastranden, vilken av många ses som stadens mötespunkt då här finns flera olika nationaliteter och stämningen ofta är på topp.

Alanyas norra del är länken mellan staden och de magnifika Taurusbergen. Där finns närheten till det turkiska vardagslivet, samtidigt som det inte är långt till centrums höga puls. För den som gillar att vandra är detta ett bra område att ta sig till.

Besökaren som önskar att ha utsikt över den vackra staden, bergen och de underbara stränderna är Klippan det rätta området att vara i. Stadsdelen erbjuder förutom utsikten även ett stilla och fridsamt område där avståndet inte är långt till något.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.