Hem » Fakta » Innan du reser

Innan du reser

För att resa till Turkiet behövs inte visum ordnas, det enda som krävs är att passet ska vara giltigt 6 månader från inresedatum. Ska man inte stanna längre än en vanlig charterresa är det inte heller speciella vaccinationer som krävs, mer än de vanliga som stelkramp, polio och difteri vilket ingår i det svenska barnvaccinationsprogrammet. Det är endast vid längre resa i landet som vaccination mot Hepatit A och turistdiarré rekommenderas.

Många växlar pengar hemma innan avfärd till Alanya, men den bästa kursen fås nere på plats i staden. Flygplatserna både i Sverige och Turkiet ger även de oftast en sämre växelkurs.

Besöker man Alanya bara en vecka är det bra att ha tagit reda på vad som finns i området redan innan, då sevärdheterna och utflyktsmöjligheterna är många. Vill man ta en mountainbike eller vandringstur uppe i Taurusbergen, göra en utflykt till den vackra Dim-älven eller kanske hyra en bil och köra längs kusten? Kanske lockar också den antika ruinstaden Termessos eller Köprülü Kanyon nationalpark där man bland annat kan forsränna. Inne i staden erbjuds förutom stränderna nöjen som de turkiska baden, kallade hamam, de stora marknaderna och alla uteställena, samt många sevärdheter.

När resväskan ska packas inför resan till Alanya bör den som gillar shopping lämna en del plats i väskan för att kunna ta med sig diverse inhandlade varor hem. Shoppingutbudet är stort och gillar man märkeskläder kan man göra fynd eller i alla fall hitta bra plagiat.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.