Hem » Fakta » Badstränder

Badstränder

Alanya har två stora stränder där de flesta turister håller till. De både stränderna skiljs åt av Alanyaklippan, ett 300 meter högt berg. Stränderna benämns Kleopatrastranden och Östra stranden. Båda stränderna brukar hållas rena och fria från skräp. Det finns dessutom flaggor och skyltar som visar vart det är bäst att bada och om det är några faror som exempelvis strömmar. Solstolar finns att hyra för ungefär 15-20 kronor och vill man vara mer äventyrlig finns det bland annat jetski, paragliding och bananbåtar att underhålla sig med. Vill du ta sig till en mer privat strand finns det flera sådana dit du kan ta dig med exempelvis båt.

Kleopatrastranden
Den mest populära stranden bland turisterna är den två kilometer långa Kleopatrastranden. Här finns det du behöver under en dag på stranden, nämligen dusch, toaletter och kiosk med dryck och något att äta. Stranden är något grovkorning och under de varma dagarna kan den bli väldigt het. För att förbättra detta finns det gångar utlagda. Väl nere vid vattnet bör den badsugne tänka på att det blir djupt relativ snabbt. Det är inte många steg som behövs för att vattnet ska vara uppe vid midjan.

Östra Stranden
Den östra stranden är mer långgrund än Kleopatrastranden vilket gör att den lämpar sig bättre för barnfamiljer. Stranden är hela fem kilometer lång, men av lite smalare natur. Underlaget är välslipad len småsten och grus, vilket kan bli varmt om fötterna på dagarna då solen ligger på. Vid Östra stranden finns det många restauranger och barer, vilket gör det lätt att få tag i något att äta eller dricka under dagen.

Kommentera

Namn: *
Email: *
Din e-post kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering: *
Fyll i bokstäverna i rutan.